Healthy Healing

Praktijk voor Health en Healing

Cranio Sacraal Therapie

Cranio Sacraal is weldadig voor een overprikkelde geest en gespannen lijf. Met zachte manuele technieken wordt je zenuwstelsel en bindweefsel weer in balans gebracht. Je lijf en geest krijgen de kans te ontspannen en te regenereren. Stress hormonen worden opgeruimd, spanningen lossen op en de geest verstilt. Wil jij ook weer ontspannen zijn en je levensenergie voelen stromen?

Het Cranio Sacraal Ritme

Naast de ademhaling en de hartslag is het cranio sacraal systeem het derde primaire levenssysteem. Het loopt vanaf de schedel (Cranio) tot aan het heiligbeen (Sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich het zenuwstelsel. Het systeem bestaat uit de hersenen, ruggenmerg, dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat daar tussen vloeit. Het rondpompen van dit hersenvocht gebeurd in een vast ritme dat je bij de geboorte meekrijgt. Dit ritme noemen we het Cranio Sacraal Ritme en is in het hele lijf voelbaar. Cranio Sacraal Therapeuten werken met dit ritme. Ze volgen de eb en vloed beweging en sporen zo spanningen op in het bindweefsel. Met zachte manuele technieken zorgen ze dat het bindweefsel weer ontspant. Op die manier krijgt het zenuwstelsel zijn natuurlijke ruimte weer terug. Als dat gebeurd verandert er wezenlijk iets. Er vindt een verschuiving plaats van 'doen' naar 'zijn'. Bij deze diepe ontspanning komt de client zelf met inzichten in de problematiek en passende oplossingen.

Verstoringen in deze ritmische ‘ademhaling’ van het zenuwstelsel geven verstoringen in de hoeveelheid levensenergie. Deze verstoringen uiten zich op alle lagen van het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. In een gezond lichaam is de ruimte van deze eb en vloed beweging maximaal. In een gespannen lichaam loopt deze levensenergie vast. De cranio sacraal therapeut zorgt met zachte manuele technieken ervoor dat het zenuwstelsel zijn optimale ruimte weer kan innemen. Door het vergroten van die eb en vloed beweging lossen spanningen in het bindweefsel op en herstelt het zelfgenezendvermogen van het lichaam. De levensenergie kan weer vrij stromen.